PROGRAMM MOODULITE KAUPA

ESIMENE MÄRTSI MOODUL 6. – 7. märts 2021

AJURVEEDA PÕHIALUSED, ENERGIATE TÜÜBID JA OMADUSED

 Alateemad:

Ajurveeda ajalugu ja filosoofia.

Seos teiste veeda teadustega.

Viis elementi.

Kolm energia tüüpi (dosha) ja nende omavaheline kombinatsioon.

Sünnipärane ja hetkel domineeriv energia.

Rütmid.

Rühmatöö ja praktilised harjutused.

Õppefilm.

TEINE MÄRTSI MOODUL 27. – 28. märts 2021

TERVIS JA INDIVIDUAALSUS. SEEDETULI JA JÄÄGID KEHA NING MEELE TASANDIL.

Alateemad:

Füüsiline, mentaalne ja spirituaalne tervis.

Elu neli eesmärki.

Harmoonia läbi individuaalselt sobiva elustiili.

Seedetuli (agni).

Seedimata ja toksilised jäägid (ama).

Jäägid (malas).

Keha puhastamine füüsilisel ja mentaalsel tasandil.

Paast ja puhastus erinevatel eesmärkidel.

Profülaktika läbi igapäevarutiini.

Rühmatöö ja praktilised harjutused.    

APRILLI MOODUL 24. – 25. aprill 2021

TOIT KUI TERVISE TAASTAJA JA ELU PIKENDAJA. KUUS MAITSET. TOIDUAINETE OMADUSED.

 Alateemad:

Söömine kui sakrament.

Tervist toetavad harjumused igapäevaelu rutiinis.

Toit ja individuaalsus.

Kuus maitset ja nende baasomadused.

Soojendavad ja jahutavad energeetikad.

Sobimatud toidu kooslused.

Toidu mõju erinevatele kehatüüpidele.

Toidu mõju meelele (kolm gunat).

Baastoiduainete omadused.

Hooajalised iseärasused toidulaual.

Rühmatöö ja praktilised harjutused.

 

MAI MOODUL 22. – 23. mai 2021

TOIDU VALMISTAMISE PRAKTIKA JA TEOREETILISTE TEADMISTE KONTROLLI TEST 

Alateemad:

Hommikusöök ja selle individuaalne vajadus.

Lõunasöök, kui kõige toitvam eine.

Õhtusöök ja selle individuaalne vajadus.

Kuus maitset ühes toidukorras.

Hooajalised ja ealised aspektid.

Baasvürtside kasutamine köögis ja koduapteegis.  

Teoreetiliste teadmiste kontrolli test viimasel päeval.